Kunst in het park

In Het noordelijk deel van het park zijn er 2 kunstwerken terug te vinden. Een van de kunstwerken is van de hand van Michel Kuipers. Twee wandelaars (let op de silhouetten aan de binnenzijde) zijn tegenover elkaar geplaatst op de rand van een cirkelvormig plantsoen.

Daarnaast is er een kunstwerk geplaatst aan de rand van de vijver bestaande uit drie metalen rode structuren.

Het meest recente kunstwerk is een buizensculptuur van Frans Gast. De buizen stonden voorheen op het plein van de Piazza in het centrum van Eindhoven. Het kunstwerk van Frans Gast, dat sinds begin 2010 in het Henri Dunantpark staat wordt ’s avonds aangelicht. De buurt maakte samen met de betrokken bedrijven Petrumus en Led-e-Lux het lichtontwerp en de gemeente ondersteunde het initiatief financieel. Zes led-armaturen verlichten het kunstwerk, dat 30 meter hoog is, vanaf de grond met wit licht en kleuraccenten. De lichtinstallatie gaat ’s ochtends en ’s avonds gelijktijdig aan met de openbare verlichting in het park, maar gaat ’s nachts uit.

Bij aanvang van de renovatie van de Piazza zo’n acht jaar geleden werden de kunstwerken die op het plein tussen de Bijenkorf en de Piazza stonden verwijderd. Met de projectontwikkelaar werd overeen gekomen dat de kunstwerken elders in Eindhoven teruggeplaatst zouden worden. Buurtvereniging ‘Buurtpreventie Woenselse-Heide 2’ kwam met het plan om de buizensculptuur van Frans Gast in het Henri Dunantpark te plaatsen.